Пиърсинг на зърната

Обеци за пиърсинг на зърнотоПрез последните години пиърсингът на зърната превзе света бързо и бурно, превръщайки се в голяма популярност сред мъжете и жените.

Когато става въпрос за пиърсинг на чувствителни и по-интимни зони, винаги става дума за по-сексуална насоченост. Мнозина, които си пробиват зърната, твърдят, че това повишава чувствителността им, разнообразявайки забавлението в спалнята.

Пиърсингът на зърната е много положителен за тялото, особено ако желаете допълнително самочувствие. Често продупчените зърна изпъкват повече, като гарантирано остават незабелязани в стегната тениска. Както мъжете, така и жените, които си пробиват зърната носят бижутата на зърната си гордо, за да покажат, че не се страхуват от телата си.

Други, които си пробиват зърната, просто обичат външния си вид. Не винаги бижутата ви трябва да се показват, а понякога е забавно да имате по-екзотичен пиърсинг, който само вие знаете, че имате.

Каквато и да е причината за пробиване на зърното, ще трябва да сте подготвени за дълга грижа след процедурата. Зърното не зараства бързо след процедурата и трябва да се погрижите за пиърсинга си, което време може да трае до една година.

Колко боли пиърсингът на зърното

Не е твърде трудно да се досетите, че това е болезнен пиърсинг. Много хора споделят, че не е толкова болезнено, колкото са очаквали, но ще почувствате известна болка неминуемо. Зърната са невероятно чувствителна област на тялото. Забиването на игла през тях непременно се усеща, все пак това е достатъчно интимна зона.

Процес на възстановяване

Зърното отнема доста време, за да заздравее напълно. Очаквайте изцелението да отнеме около 12 месеца. Ако сте нетърпеливи да приключите с последващата грижа, можете да посетите вашия пиърсинг специалист след 9 месеца, за да проверите дали вашият пиърсинг е напълно готов.

Правила за последваща грижа

Зърното не е място, където искате да получите инфекция. Тъй като през повечето време новия ви пиърсинг ще е скрит под дрехи, неминуемо ще влиза в контакт с микроби, които могат да причинят инфекция. Освен това местоположението му го прави податливо на закачане на обецата с текстилната материя, което е изключително болезнено.

Пиърсингът на зърната е страхотен, но заздравяването му не е лесно. 

Ето няколко съвета за добра грижа във времето:

Почиствайте със солени разтвори

Правете както физиологични разпръсквания, така и потопявания в течност на зърното през целия ден. За да го потопите във физиологичен разтвор, напълнете чаша и потопете зърното си. Оставете го да престои 2-3 минути.

Без докосвания

Това правило ще бъде особено трудно за спазване, ако сте си направили пиърсинга с намерението да се позабавлявате повече в спалнята. За съжаление, трябва да изчакате, докато интимния пиърсинг бъде готов напълно и зърното заздравее.

Носете тесни ризи или памучни сутиени

Захващането на бижута за дрехата може да бъде основен проблем при пиърсинга на зърната. Не само, че това ще бъде болезнено, но може да се причини и травма на кожата, което да доведе до отхвърляне на бижуто от организма.

Жените могат да носят памучен сутиен или спортен сутиен, за да запазят бижутата си в безопасност, а мъжете или жените, които предпочитат да ходят без сутиен, трябва да носят плътна тениска под облеклото си, с цел предпазване.

Изберете правилните бижута

По-месестите области, като зърната, са по-податливи на отхвърляне на бижута. Опасността може да бъде избегната, като изберете правилните бижута, като 14к злато или титан. Всичко с по-евтини сплави може да предизвика дразнене на кожата.