Пиърсинг на нос

Обеци за пиърсинг на носаАко някога сте се замисляли да си пробиете носа, със сигурност са ви вълнували всички онези въпроси как точно става, дали боли, какви обеци може да сложите и т.н. Тук ще получите така търсените отговори на всички онези въпроси, които сме срещали при пиърсинга на носа, задавани ни през всичките тези години.

Боли ли пиърсинга на носа

Да. Всеки, който казва, че пробиването на носа не боли, има необичайно висок праг на болка и този човек следва да бъде поздравен. Ако сте си пробивали ухото, вече знаете, че болката не е кой знае колко голяма, но тук става дума за в пъти по-силно чувство

Плюсът е, че болката изчезва доста бързо. Но все пак усещането е, че сякаш през носа ви преминава много дебела метална пръчка.

Съвети за последваща грижа

Физиологичният разтвор е единственият начин да почистите пиърсинга на носа си, както и за да предотвратите инфектирането му ще трябва да го почиствате редовно.

И най-важното – не го пипайте, а впръсквайте разтвора върху носа си. Буквално избягвайте всякакъв контакт с ръцете и върховете на пръстите си и го докосвайте само с памучен тампон, когато го почиствате.

Подува ли се носа след процедурата?

Пиърсингът на носа причинява известни белези след натиска, които почти сигурно ще прерастнат в леки наранявания и може да последва подуване. Почти сигурно няма да изчезне за няколко дни и ще трябва да почакате до няколко седмици.

Някои може да ви успокоят, че при тях е отокът е изчезнал след три дни, което няма да бъде успокояващо, когато при вас е все още там две седмици по-късно. Но бъдете спокойни – след обработката с физиологичен разтвор ще изчезне постепенно.

Няма да остане белег завинаги, но ако е там за повече от месец, отидете на лекар, в случай че се е замърсило мясотото и се е образувала инфекция.

Инфектиран пиърсинг на носа – какво се прави

Признаците за инфекция са зачервяване, подуване, болка и подутина. Ако имате тези симптоми, често третирайте мястото с физиологичен разтвор или смес от солена вода, по няколко пъти на ден.

Ако е сериозно инфектиран, може да се наложи да посетите лекар, за да ви предпишат лечение. Също така трябва да избягвате да носите грим в областта на носа си, тъй като това може да раздразни мястото.

Какво да направя, ако пиърсингът на носа ми се разкъса?

Ако шпилката падне, значи почти нямате шанс да запазите ефективно дупката, тъй като пиърсингът заздравява изключително бързо. Може да се наложи да препробиете носа си отново.

Да си продупча ли носа?

Много хора споделят, че обичат пиърсинга на носа си, защото няколко дни по-късно гледайки се в огледалото остават смаяни от изгледа и смятат, че изглеждат блестящо.