Пиърсинг на език

Обези за пиърсинг на езикаЕзикът е една от онези части на тялото, които сме склонни да приемаме за даденост, но много от удоволствията в живота идват от неговото присъствие. Помага ни да вкусим фантастична кухня и да произнасяме красиви думи. Какъв по-добър начин да привлечете вниманието и да го отпразнувате с пиърсинг на език?

Пиърсингът на езика се предлага в два основни вида: пиърсинг на средната линия на езика, разположен в центъра на езика, и пиърсинг на страничен език, разположен вдясно или вляво от центъра. Пиърсингът на езика по средата е най-популярният, но в зависимост от местоположението на вените на езика, някои хора не могат да си пробият езика директно в средата.

Боли ли направата на пиърсинг на езика

Езикът може да изглежда чувствителен, но повечето хора споделят за относително слаба болка. С опитен пиърсинг специалист ще почувствате ощипване, като той ще изпълни процедурата много бързо.

Истинската болка идва в дните непосредствено след пробиването на езика. Той е съществен аспект от ежедневието, така че е почти невъзможно да му дадем почивен ден. Тъй като езикът се движи доста, това води до повече дискомфорт, понякога и до подуване. Добрата новина? Този орган е един от лидерите сред най-бързо заздравяващите в човешкото тяло, така че неразположението ви няма да продължи дълго.

Заздравяване на пиърсинга на език

Пиърсингът на езика обикновено зараства за 4-6 седмици. Доста по-бързо от интимния пиърсинг, например. Бързото време на заздравяване води до по-лека последваща грижа, но може да има и сурова цена – понякога дупката може да се затвори за броени часове без бижута. Следователно, ако искате да запазите пиърсинга си, трябва да държите бижутата си поставени на място.

Въпреки че действителният лечебен процес е сравнително прост, има тонове външни влияния, които могат да направят пиърсингът на езика доста болезнен. Ето какво трябва да знаете за последващи грижи по време на лечение и след това.

Правила за последваща грижа

Езикът ви е изложен на голямо количество бактерии, които има в устата ви, в следствие от храна, напитки и всичко останало, което поставяте върху устата си или близо до нея. Ето няколко бързи съвета за добра грижа:

Изплаквайте устата си с морска сол 2 – 3 пъти дневно. Силата на солта да лекува е едно от природните чудеса на майката природа. Просто смесете една чаша топла вода с ¼ чаена лъжичка нейодирана сол и се жабурете за няколко минути.

Яжте мека храна. Езикът ви ще бъде доста възпален, така че може дори да не успеете да хапнете нещо, което изисква сдъвкване. Именно заради това трябва да изберете меки храни. Когато свикнете с новия пиърсинг, започнете с постепенно с по-твърдите храни, докато привикнете да дъвчете с новата си придобивка.

Носете със себе си четка за зъби и вода за уста с морска сол. След всяко хранене трябва да сте сигурни, че сте прочистили пиърсинга от всички оставащи остатъци от храна. Вземете със себе си четка за зъби, паста и вода за уста, за да можете бързо да почистите устата си след хранене. Миенето на зъбите на обществено място може да бъде неудобно, така че бързото изплакване ще бъде достатъчно удобно и бързо. Но през първите дни е по-добре да почиствате устата си с четка за зъби след всяко хранене.

Без алкохол или цигари. За всеки пиърсинг е най-добре да стоите настрана от тези пороци, тъй като те могат да повлияят на имунната система на тялото ви. За пиърсинга на езика е наложително. Химикалите както в алкохола, така и в цигарите увреждат процеса на възстановяване след пробиването на езика и насърчават развитие на инфекция.

Без орален секс и френски целувки. Трябва да пазите всяко чуждо тяло далеч от пиърсинга на езика по време на възстановяването. За 4 – 6 седмици на заздравяване дръжте устните си затворени по време на целувки или други дейности и след това изплакнете устата си, за да я изчистите от евентуални бактерии.

Варианти за пиърсинг на езика

Може би си мислите, че всеки пиърсинг на езика е един и същ, но тъй като този пиърсинг е придобил популярност, хората са станали креативни.

Хоризонтално или вертикално разположение на обецата на езика се извършва в центъра на езика, но вместо да мине право през него, иглата ще влезе и излезе през горната част на езика, хоризонтално или вертикално. Двете дупки ще бъдат свързани с малка права щанга, която ще създаде вид на двоен пиърсинг.

Пиърсингът на змийските очи се състои от входни и изходни отвори на самия връх на езика. През тези дупки се избутва права щанга, а мънистата й от всеки край на върха на езика придобиват вид на змийска глава с две мъниста за очи.

Пиърсингът в долната част на езика пробива кожата под езика. Този съблазнителен пиърсинг може да бъде по-лесно скрит от други видове пиърсинг на езика, което го прави фантастичен за тези, които трябва да го скрият. Някои обаче казват, че този вариант затруднява речта, така че трябва да обмислите този последващ ефект за вас и речта ви.