Пиърсинг на устните

Обеци за пиърсинг на устнитеСлед пиърсинга на корема и на ушите, този на устните е следващия по популярност през 90-те, което продължава и до ден днешен като тенденция. И този модел не е предпочитан избор само на разгневени тийнейджъри.

Когато мислите за пиърсинг на устата, това, което ви идва на ум, може да бъде обеца, поставена вдясно, вляво или в центъра на долната устна. Но също така пиърсингът може да бъде поставен на много повече места. Плосковидната устна предразполага към неограничени възможности за пробиване на устната. Това означава, че можете да пробиете кожата на това място почти навсякъде.

Перспективата за безкрайни възможности може да изглежда вълнуваща, но свободата на избора идва с отговорността и последствията. С повече от 9 вида пиърсинг на устната ще искате да сте сигурни, че избирате перфектния пиърсинг за лицето си, особено след като устните са преобладаваща част от вашите лицеви черти.

Възстановяване след пробиване на устните

При всяко решение за нов пиърсинг трябва да сте наясно с времето за възстановяване и как то ще повлияе на ежедневието ви.

Обичайните практики за последваща грижа включват поддържане на пробитата зона суха, избягване на алкохол и цигари. Пиърсингът на устните обикновено отнема около 6 – 8 седмици, за да се възстанови самото място. През това време ще трябва да полагате допълнителни грижи, за да поддържате чисто пробитото място.

Човешката уста е осеяна с тонове бактерии, за които вероятно не искате да научите. Тези болестотворни микроорганизми правят пиърсинга по-податлив на инфекция.

Също така по време на хранене трябва да внимавате допълнителни и да държите храната далеч от новопробитото място. Освен това, докато свиквате с новите бижута, трябва да внимавате да не захапете обецата, тъй като това може да доведе до счупване на зъб.

Единични пиърсинги за устни

Лабрет

Този модел обикновено се намира в центъра на долната устна над брадичката. Въпреки че технически се счита за пиърсинг на устни, всъщност е пробита кожата под устната.

Изглежда невероятно с обръч, кръгла щанга или шпилки. Що се отнася до болката, тя е лека, макар че ще почувствате известен дискомфорт. Време на заздравяване – около 6 – 8 седмици.

Монро

Името на изящната Мерилин Монро и нейната емблематична бенка в горната лява част на устната й, пиърсингът на Монро ви позволява да се насладите на вечната красота на жрицата на любовта.

Подобно на лабрета, действително устната не е пробита, само кожата над устната. Местоположението на пиърсинга е оптимално за шипове за устни с плосък гръб. Повечето избират обикновена мъниста.

Нервните окончания в тази област са доста чувствителни, така че ще почувствате моментна болка. Тези с по-дебели устни ще почувстват малко повече болезненост, тъй като имат повече кожа, която трябва да бъде пробита. Времето за възстановяване е 6 – 12 седмици.

Медуза

Заедно с пиърсинга с лабрет, този вид става все по-популярен сред мъжете и жените. Разположен е централно над устната, където двете страни на горната устна се срещат, привличайки вниманието към сочната форма на устната.

Мнозина комбинират този пиърсинг с такъв на ноздрата.

Повечето избират шпилка за устни с плосък заден диск. Местоположението на пиърсинга като фокусна точка на лицето означава, че малко топче или скъпоценен камък е достатъчно, за да привлече вниманието, което този пиърсинг заслужава.

Тъй като този пиърсинг перфорира няколко слоя кожа, е необходима експертна ръка, за да се гарантира, че пиърсингът е правилно направен. Времето за заздравяване на мястото е стандартното – 6 – 8 седмици.

Двоен пиърсинг

Защо да се спрем на един? Двойните пиърсинги са станали невероятно популярни сред тези с пробити устни.

Далия

Характеризира се с два пиърсинга в гънките от двете страни на устата. Моделът помага да се подчертае усмивката и да се привлечете вниманието към устните. Обикновено се избират спортни шпилки за устни с мъниста в края.

По отношение на болката, този пиърсинг е в долния край на скалата. Процедурата обаче е по-сложна от някои други видове пиърсинг, като този носа и затова времето за възстанвояване е 12 – 20 седмици.

Ангелски ухапвания

Характеризира се с два пиърсинга на горната устна – на същите места като пиърсинга Монро. Ангелските ухапвания привличат вниманието към изкривяването на гънките на устните ви, създавайки смел и красив външен вид.

Най-популярните бижута са два шипа за устни с плоски задни дискове с топчета в краищата. Мнозина избират да комбинират този пиърсинг с друг вид на устните, създавайки симетричен външен вид. Ангелските ухапвания проправят пътя за множество креативни идеи за бижута по тялото.

Нивото на болка е относително нормално за пиърсинг на устните, но двойния пиърсинг означава, че ще има по-голяма болка и подуване, отколкото при единичен. Времето за заздравяване ще бъде 8 – 12 седмици.

Делфинови ухапвания

Делфиновите ухапвания са разположени близо един до друг в долния ръб на устната. Сгушен под извивката на долната ви устна, този пиърсинг е чудесен за хората, които търсят нещо уникално и фино.

Тъй като двата пиърсинга са толкова близо един до друг, се предпочитат шипове за устни с малки мъниста или скъпоценни камъни. Други избират и малки обръчи, създавайки по-подчертан стил.

Времето за възстановяване ще е около 1 – 3 месеца.

Ухапвания от акула

Пиърсингът се състои от огромни четири обеци и наистина ви позволява да пренесете пиърсинга на устните си на следващото ниво.

Можете да изберете обръчи, кръгли или извити щанги, два обръча и два шипа или друга комбинация. Пиърсингът от типа ухапване от акула широко отваря вратите за творчество.

Тъй като имате работа с четири пиърсинга, този модел трябва да се избягва от начинаещи. Нивото на болка ще бъде по-голямо, а възстановителния процес ще бъде по-сложен – 8-12 седмици.

Змийски ухапвания

Пиърсингът от вида ухапване от змия е наречен така, заради двойно пробитото място, като змийските зъби може да са под долната устна, приблизително там, където се намират долните ви кучешки зъби. Местоположението на този пиърсинг проправя пътя за разнообразни бижута.

Щипките за устни с мънисто в края помагат да се подчертае естетиката на вида пиърсинг.

Тъй като ще получите две пункции наведнъж, нивото на болка при този пиърсинг е по-високо от другите, но не е мъчително. Трябва да се пазите в следващите 8 – 12 седмици.

Кибер ухапвания

Моделът представлява комбинация от лабрет пиърсинг на кожата под долната устна и пиърсинг на Медуза на кожата над горната устна. Можете да изберете за външен вид симетрични обеци-шпилки за устни и на двете места. Друг вариант е да изберете обръч или извита щанга на долната устна с шпилка, за да подчертаете външния вид отгоре.

Мнозина, които се доверяват на този модел, избират смели цветови опции, за да привлекат вниманието към пиърсинга, но можете и да създадете по-фин външен вид с елегантни и прости 14к златни мъниста.

Двойното пробиване прави времето за зарастване малко по-дълго и трябва да се пазите в следващите до 12 седмици.