Пиърсинг на вежди

Обеци за пиърсинг на веждатаПиърсингът на веждите е едно от нещата, които сякаш се превърнаха в част от модата. Дори ако днес не е модерно, изчакайте година и ще се убедите, че пак е модно да имате обеца на веждата.

Популярен сред мъжете и жените, пиърсингът на веждите е наистина унисекс модно изявление. Може да се постави навсякъде по веждата, но обикновено се намира точно покрай свода.

Това е технически пиърсинг с плоска повърхност, така че той ще заздравява по-различно от пиърсинга на ушите или на носа. Освен това има по-висок риск от отхвърляне за човека.

Болка при поставяне на пиърсинг на веждите

Ще почувствате ощипване и известен натиск, но това не би трябвало да е нещо непоносимо.

Може да почувствате повече дискомфорт и да се подуе веждата след процедурата. За да насърчите заздравяването, не използвайте разредители на кръвта, използвайте студен компрес и почивайте много.

Процес на заздравяване

Възстановяването трае около 2-3 месеца. През това време не бива да подменяте или премествате бижутата си, дори ако искате да ги скриете. Кожата в тази област е мека и нежна и преместването може да причини белези и отхвърляне на бижуто.

Правила за последваща грижа

Трябва да се придържате към стандартните практики за последваща грижа, докато мястото на обождането заздравее. Мекотата на кожата около веждата означава, че трябва да бъдете особено внимателни.

Ето няколко съвета, специфични при възстановяването след този пиърсинг:

  • Не епилирайте веждите си

Трябва да държите другите предмети далеч от пиърсинга си по време на зарастване. Ако имате гъсти вежди, които поддържате, можете внимателно да скубете космите около пиърсинга.

  • Внимавайте с измиването на лицето и грима

Не използвайте никакви препарати, докато трае процеса на възстановяване. Това включва дори козметика за измиване на лицето, както и грим. Макар че това може да бъде предизвикателство, наложително е, защото химикалите в тези продукти могат да раздразнят кожата и да причинят белези и други проблеми.

  • Подстригвайте се внимателно

Това може да изглежда като странен съвет, но особено когато режете бретона си, бижутата на веждите много лесно се хващат с гребена. Тъй като кожата на това място е много нежна и крехка, лесно може да разкъсате новия си пиърсинг, което може да доведе до трайни белези, отхвърляне на бижуто и куп други усложнения, които е по-добре да се избягват.

  • Изберете благородни метали

Един от най-големите проблеми с пиърсинга на веждите е отхвърлянето на бижуто и преместването. Докато много фактори допринасят за това, по-вероятно е по-евтините метали да бъдат отхвърлени от тялото ви. Препоръчваме да избирате от благородни метали, като 14к злато.

  • Не премахвайте обецата/обеците

Преместването на бижутата дразни кожата и причинява усложнения. Може да се изкушите да скриете новия си пиърсинг на работа, но за съжаление по време на възстановителния процес това е почти невъзможно. При пиърсинга на зърната е сходно положението.

Премахването на бижутата може да повреди пиърсинга и дупката може да се затвори, преди да сте ги поставите отново. След като пиърсингът заздравее, можете да закупите пиърсинг фиксатори за по-фин външен вид, но ако решите да направите пиърсинг на вежди, трябва да сте подготвени да го показвате ежедневно и навсякъде.