Пиърсинг на ушите

Пиърсинг обеци за ушиПиърсингът на ушите е една от онези модни тенденции, които никога няма да излязат от мода. Бижутата за уши винаги ще придават модерен и уникален ансамбъл на главата ви. Но ако прекалите с обеците на ушит, нещата могат да станат малко объркани.

Вече хората все по-рядко имат само по един пиърсинг на всяко ухо. В днешно време можете да имате повече от пет на всяко ухо! Ако обмисляте да си направите пиърсинг и не сте сигурни какъв точно да бъде, по-долу ще откриете разнообразни модели, от които да изберете.

Видове пиърсинг на ушите

Индустриален

Индустриалният пиърсинг понякога се нарича скеле, бар или строителен пиърсинг, представлява двойна перфорация на хрущяла на горното ухо. Ако търсите забележителен пиърсинг, тогава този е най-уникалният на пазара.

На лоб

Както подсказва името, пиърсингът на лоб се намира в ушната мида. Попадайки в месестата, долна част на ухото, това е едно от най-малко болезнените места. Издържайки приблизително шест седмици, времето на заздравяване също е едно от най-бързите. Този пиърсинг е много гъвкав, след като заздравее. Бихте могли да експериментирате с различни стилове! Възможностите са безкрайни.

Напречен лоб

Пиърсингът с напречен лоб е модерен подход към старата класика. Този пиърсинг-щанга минава хоризонтално през ушната мида, а не отвътре навън. Ъгълът на напречния пиърсинг зависи от формата и размера на ушната мида. Единственият недостатък на този пиърсинг е, че често отнема повече време, за да заздравее в сравнение с други видове.

Хрущял

Ако обикновен пиърсинг не е достатъчен, защо да не си поставите обеца на хрущяла. Този тип пиърсинг е особено популярен избор както за мъже, така и за жени. За повечето хора направата му не е никак лоша. Трудната част е първите две седмици след пробиването, когато можете да очаквате лека болка и дискомфорт.

Орбитален

Орбитален пиърсинг представлява два пиърсинга, които са свързани с едно бижу. Обикновено се прави в областта на лоба на ухото.

Спирала

Пикантно и стилно, пиърсингът на спиралата се прави на хрущяла, който се намира в горната част на ухото. Този модел се нарежда ниско в скалата на болката, тъй като се прави с малка игла. Обикновено ще забележите, че се използват щанги при този тип пиърсинг.

Дайт

Дайт е обръчът, който обхваща цялостно хрущяла в ухото. Най-доброто при този тип пиърсинг е, че той е изненадващо универсален и отговаря на повечето хора. Някои дори вярват, че пиърсингът на дайт може да помогне за облекчаване на свързаните с тревожност мигрени!

Трагус

Този вид е много гъвкав и изглежда добре с редица бижутерийни стилове. Въпреки това може да бъде доста болезнено да го направите, в зависимост от размера на вашия трагус, частта от ухото ви пред ушния канал.

Антитрагус

Антитрагусът е вид пиърсинг на хрущяла, направен точно над лоба. Всъщност е доста сходен с пиърсинга на трагуса по отношение на неговите характеристики, въпреки името му.

Конч

Привличащия вниманието пиърсинг на раковината е вид пиърсинг на хрущяла, който може да бъде от вътрешната или външната част. Често обаче може да обхване и двете. Името на пиърсинга е получено от този участък на ухото, който прилича на раковинки.

Топ

Върху вътрешния ръб на хрущяла на ухото, успоредно на външния ръб на ухото, се прави пиърсинг на топ. Този отличителен, впечатляващ модел е отличен пример за това как пиърсингите са станали изключително креативни през годините.

Ако имате нужда от професионално пробиване на ушите – знаете към кого да се обърнете, нали! Tatuirovki.eu са тук за вас!